“Wake me up” är den mest spelade låten någonsin på Spotify

“Wake me up” har som första låt i Spotifys historia passerat gränsen för 200 miljoner streams. I genomsnitt har låten streamats 850 000 gånger per dag och städerna som lyssnar mest är Stockholm, Oslo, Göteborg, London, New York, Madrid, Malmö, Barcelona, Köpenhamn och Los Angeles.

– Jag är så exalterad över att vara den första artisten som når 200 miljoner streams på Spotify. Jag har haft ett fantastiskt år, så ett enormt tack till alla mina fans! säger Avicii själv.

När “Wake Me Up” släpptes i juni 2013 nådde den förstaplatsen på Spotifys alla existerande marknader. Låten överraskade många med sitt countrysound som tidigare inte hade förknippats med Avicii.

– Det var inte tänkt att “Wake Me Up” skulle bli så akustisk, men när jag kom hem så var jag så kär i alla instrumenten och hela den känslan. Det visade mig vad jag kunde göra mer i de andra låtarna på albumet, sa han i somras i en intervju med Spotify.

avicii730_946b82d6ffc777d98b969683865fae02_0_0_730_400 2

I helgen gör Avicii två spelningar i Stockholm på Tele2 Arena. Vi önskar honom välkommen hem till Sverige och grattis till superrekordet!