Mitt Mello: Anton Ewald

ant

Under Melodifestivalens sex veckor låter vi artisterna dela med sig av livet bakom Sveriges största musikprogram. Anton Ewald har anlänt till hockeystaden Örnsköldsvik för den fjärde deltävlingen, och berättar om förberedelserna och sin egen bild av Melodifestivalen.

Anton var förra året en nykomling som från Andra Chansen sjöng sig vidare hela vägen till finalen i Friends Arena, och avsluta på en välförtjänad fjärdeplats. I år – tryggare, coolare och mer erfaren, går Anton in för att vinna hela tävlingen med låten “Natural”.


Hur kom det sig att du ville ställa upp i år igen?

– Om det är någonting som jag har förstått på mina fans så är det att de vill se mig i den här tävlingen igen. Då kände jag att det är ju klart att jag ska vara med om jag hittar rätt låt, och det har jag gjort.


Vad vet du i år som du inte visste förra året?

– Hade ingen aning om hur intensivt mediatrycket skulle vara och jag hade aldrig pratat med journalister tidigare. Men det här året är jag förberedd.


Beskriv hur din dag kommer att se ut lördagen då ni ska tävla! 

– Jag kommer att gå upp kl 8 och äta frukost. Sedan kommer jag dra ned till gymmet och köra ett lagom hårt pass med löpning och boxning för att komma igång riktigt ordentligt. Sedan kommer jag att köra igenom låten några gånger och värma upp rösten, innan jag åker till arenan. På arenan händer det inte så mycket grejer… Man går mest runt och tänker igenom numret backstage. 


Vad har du för ritualer precis innan du går ut på scen?

– Minuterna innan jag går upp på scen så tar jag det lugnt och bara fokuserar. Jag intalar mig själv att jag är bäst i världen, haha. Jag måste tro på att jag är bäst om jag ska kunna få någon annan att tro på det. Jag går in i mig själv och fokuserar på att, som jag och dansarna i gänget säger, “gå in och mörda”, haha!


Har du något som ger er tur?

– Nej, inte direkt.


Hur gick det till när du valde den här låten för Melodifestivalen? 

– Den valde nog mig.


Berätta om låten

– Det är en organisk upptempolåt med en soulig vibe. Den är grym.


Berätta något vi inte vet om livet bakom scen under Melodifestivalen

– Alla äter sjuuukt mycket chokladbollar från trivselbordet.