Mitt Mello: Janet Leon

janet

Under Melodifestivalens sex veckor låter vi artisterna dela med sig av livet bakom Sveriges största musikprogram. Janet Leon har anlänt till hockeystaden Örnsköldsvik för den fjärde deltävlingen och berättar om förberedelserna samt sin egen bild av Melodifestivalen.

Tjejen som älskar att både sjunga och skriva egen musik, får i år en ny chans att visa Sverige vad hon går för, i Melodifestivalen 2014. Förra året tävlade hon med låten “Heartstrings”, men föll på målsnöret och tog sig inte vidare i sin deltävling. I år levererar hon den känslosamma låten “Hollow”, skriven av Jimmy Jansson, Karl-Ola Kjellholm och Louise Winter.


Hur kom det sig att du ville ställa upp i år igen?

– Jag känner att jag har så mycket mer att ge och det är ett fantastiskt tillfälle att få visa vem jag är. I år kommer jag att fokusera på sången och mitt budskap i låten.


Vad vet du i år som du inte visste förra året?

– Hur det går till under veckan. Med intervjuer, kamerarepetitioner och så vidare. Det är många moment innan det viktigaste av alla, livesändningen på lördagen. Så jag känner mig lugnare i år när jag vet hur det hela går till!


Beskriv hur din dag kommer att se ut på lördag, då ni ska tävla.

– Då har vi ett genrep på dagen innan och förutom det kommer jag att lugnt gå igenom mitt framträdande, för att göra det på bästa sätt och känna att jag gjort allt jag kan göra. Sen är det upp till våra kära tittare!


Vad har du för ritualer precis innan du går ut på scen?

– Jag brukar ha en stund för mig själv och meditera. För att kanalisera all energi på det jag vill säga med mitt framträdande.


Har du något som ger tur?

– Nej, inte direkt! Jag tror på att man ska gör allt i sin makt för att göra det på bästa sätt och sen när man gjort det får man släppa det och hoppas.


Hur gick det till när du valde den här låten för Melodifestivalen? 

– Jag fick den skickad till mig och kände att den är helt rätt för mig. Det är en speciell låt, där jag känner att jag får visa vem jag är.

Berätta om låten.

– Det är en väldigt känslosam mid-tempo låt, som handlar om tomheten som uppstår efter att man förlorat någon. En rätt sorglig historia faktiskt.


Berätta något vi inte vet om livet bakom scen under Melodifestivalen.

– Ja du. Det är ett extremt stort maskineri med många delmoment. Många intervjuer som man måste göra på plats. Det är roligt på sitt sätt, men jag är egentligen inte så förtjust i att prata så mycket om framträdandet innan. Jag vill att numret och låten ska stå för sig själv. Det är där och då, jag vill att man ska känna för låten.