Anders Fridén från In Flames i samarbete med Spotify

Spotify presenterar stolt ett nytt projekt tillsammans med Anders Fridén, sångare i det världskända metalbandet In Flames. Den 30:e oktober lanseras hans egen spellista “According to” exklusivt hos Spotify, och han ska dessutom börja skriva krönikor för vår blogg. Redan nu tar vi oss ett snack med honom så att han får förklara mer.

anders_730

Hej Anders! Vad är det här för något egentligen?

– Ett sätt för mig att sprida bra jävla musik helt enkelt. Jag är en storkonsument av allsköns musik och älskar själv att få tips på något nytt eller något jag missat.

Vilken typ av låtar hamnar på din spellista?

– Tänkte fokusera på rock/metal men det kanske även slinker med någon annan genre när jag får feeling. Det händer ofta.

Du ska även skriva krönikor på Spotify-bloggen, vad kommer de att handla om?

– Det vet jag inte än, haha! Jag skjuter från höften. Det kommer ju självklart att kretsa kring musiken, hur jag hamnade där jag befinner mig idag och hur livet såg ut när man var skönt naiv och slapp tänka på vad som var rätt och fel. Sedan kan jag nog inte hålla mig från att prata öl, whisky, mat och allt det där andra som gör att livet kan kännas lite lättare ibland.

Vad händer med In Flames framöver?

– Just nu skriver vi på nya hits och ska snart, snart in i studio för att gör platta nummer elva…. Nummer elva! Herrejävlar!

Vilken är din favoritlåt just nu och varför?

– Min label Razzia notes har släppt ett debutalbum  med bandet Dead Soul. Där finns massor av fantastiska låtar, men en som står ut för mig just nu är låten Dead Soul – Kill the Past. Som textförfattare älskar jag när texten samklingar med musiken och i detta fallet; vilken jävla text sen! Mörkt och vackert.

Skriv upp den 30:e oktober i era kalendrar! Då lanseras “According to” med Anders Fridén och ni kan hitta både Anders spellista och krönikor här på Spotifys blogg.