Vår intervju med Vanbot

Berätta om din nya singel! Vad är det vi hör?

When My Heart Breaks handlar de där omöjliga relationerna som man aldrig slutar brottas med, men som man inte kan leva utan. De där relationerna som är så viktiga att man brakar sönder om nåt går snett. Låten är producerad av Johan Eckeborn (låtskrivare ch producent till bl.a. Jonathan Johansson) och han lyckades verkligen fånga nerven i låten!

För dem som inte känner Vanbot, kan du berätta lite om hur det startade?

Allt startade när jag skrev Bitter is The Sweetest Part. Jag hade skrivit musik sedan tonåren och haft olika band, men det var först med den låten som jag hittade hem i det elektroniska soundet! Jag snöade in på elektronisk syntiga grejer och jobbade fram mitt debutalbum tillsammans med producenten Sebastian Forslund. 2011 släpptes albumet och sedan dess har vi spelat runtom i Sverige, Europa och USA. Nu jobbar jag med nästa album…

Vad skulle du säga är det som kännetecknar din musik?

Melodier och syntar. Jag är besatt av att hitta den perfekta melodin i brytpunkten mellan okonstlad, rå nerv och omedelbar stickyness.

Vilka tre album skulle Vanbot inte existera utan?

Crystal Castles – (II)

M83 – Hurry Up, We’re Dreaming

Niki & The Dove – Instinct

Vad lyssnar du på just nu?

När kommer nästa album?

I höst. Vansinnigt pepp på det!

Var kan man se dig spela nästa gång?

Debaser Slussen onsdag 17 april.