Vår intervju med Bad Mans Jam

Berätta lite om nya singeln och vad som hänt sen sist ni släppte något?

Det är extra roligt att släppa I’m still happy eftersom vi spelat den varje spelning i två år. Sedan EP:n Set it off släpptes 2009 har vi gigat så mycket vi kan runtom i Sverige, Finland, Frankrike och Thailand. Låtar har skrivits konstant som förevigas just nu med Chips Kiesbye (Hellacopters, Sahara Hotnights, Nomads) som producent och Henryk Lipp (Thåström, Union Carbide Production) som ljudtekniker. Skivan kommer släppas under året.

Var hämtar ni inspiration till musiken?

Inspiration till musik kommer ofta ur musik. Det kan vara en spelning eller en ny platta, ett eget gig eller ett rep. Men inspirationen kommer ofta till en när man gör andra saker också. Det kan vara böcker, Kyokushin eller starka drinkar.

Vad lyssnar ni själva på just nu?

Just nu lyssnar vi mycket på Lumineers, Graveyard och det senaste från Cult of Luna som satt standarden högt för 2013 års plattor.

Vad hoppas ni på musikåret för egen del för 2013?

För vår egen del släpper vi vår första fullängdare och hoppas att få följa upp den med mycket gig så vi får spela för alla vackra människor ute i världen!