Förhandslyssna på Amanda Jenssens kommande album “Hymns Of The Haunted”!

Den 14 november släpps Amanda Jenssens nya album “Hymns For The Haunted”. Från och med idag och i nio dagar framöver kommer du ha möjlighet att lyssna in en låt om dagen från det kommande albumet på Spotify! Idag är det låten “Volcano Swing” som du kan lyssna in här!

Det har gått tre år sen förra albumet: ”Happyland” (2009). En skiva som hon vann två Grammisar för: ”Årets kvinnliga artist” och ”Årets kompositör”. Amanda Jenssen har kommit att bli en av Sveriges största artister då hennes tidigare album tillsammans har sålt trippel platina.

Precis som albumtiteln visar på, handlar den nya skivan om spöken och hemsökeri.

– Jag bestämmer aldrig på förhand temat för en skiva. Men efter ett tag märkte jag att det fanns en röd tråd, du vet: Jaha, det var en sådan här skiva jag skulle göra. Det handlar om hjärnspöken, demoner jag burit omkring på, men även relationer, och hur de kan fortsätta att hemsöka en, säger Amanda Jenssen.

Som tidigare har Amanda Jenssen samarbetat med låtskrivaren och producenten Pär Wiksten. Ny i besättningen för den nya skivan är Björn Yttling, till vardags medlem i det internationellt uppmärksammade bandet Peter Bjorn and John. Han har både producerat delar av skivan och skrivit låtar med Amanda.

– Min nya platta låter annorlunda, men det är inget jag planerat. Jag behövde verkligen de här åren som gått sedan jag slutade turnera med ”Happyland”. Hade jag hastat fram nåt nytt hade det varit som att plocka omogen frukt. Jag insåg att det var läge att vänta tills frukten var mogen. Då plockade jag den, säger Amanda Jenssen.