X Factor lanserar Spotify-app – lyssna på all musik direkt

Ikväll drar X Factors livesändningar igång i TV4. Via X Factors Spotify–app kan tittarna lyssna på sina favoritdeltagares låtar direkt efter att de framförts i rutan – om och om igen. Där kan tittarna också ta del av juryns och finalisternas favoritmusik samt följa vad de sysslar med via sociala flöden direkt i appen.

Med X Factors nya Spotify-app får tittarna en helhetsupplevelse där de interagerar med sina favoritartister och deras musik på ett nytt sätt. Musikupplevelsen fortsätter även efter veckofinalerna och tittarna kan lyssna på kvällens låtar direkt i Spotify. X Factor-fantasterna kan dessutom följa sina egna favoriter via Facebook-, Instagram- och Twitter-flöden samt ta del av exklusiva spellistor och intervjuer med såväl artisterna som juryn. Varje fredag släpps nya låtar från det senaste programmet.

– Det känns stort att svenska X Factor blir det första tv-programmet med en egen Spotify-app. Det är viktigare än någonsin att kunna nå ut till sina fans och interagera med dem på nya sätt, säger Pelle Porseryd, exekutiv producent för X Factor.

Spotify-appen är framtagen av TV4 tillsammans med Sony Music och Spotify. Det här är första gången ett tv-program får en egen app i Spotify. Låtarna spelas in under veckorna och dyker upp i appen under sändningen.

Du hittar X Factor appen här