Sebastian Ingrosso: “Det absolut viktigaste för mig är fansen”

Efter kvällens Spotify house party tillsammans med Sebastian Ingrosso & Alesso ställde vi några snabba frågor till Sebastian, kolla in dem här nedanför!

Hur känns det? Var det en lyckad hemmafest?

Absolut! Det absolut viktigaste för mig är att ständigt interagera med fansen och detta var ett innovativt och ballt sätt att göra det på! Vi körde igenom många bra låtar och lyssnarna fick säga sitt genom att rösta och chatta med oss. Kul att få spela upp vår gemensamma låt Calling tillsammans också!

Det var verkligen grymt att så många ville vara med, hoppas de tyckte det var lika kul som jag och Alesso gjorde!

Vad tycker du om konceptet att interagera och chatta med dina fans på det här sättet?

Det är skitkul! Det är alltid nice att kunna använda ny teknik och sociala medier som ett sätt för att nå ut till ens fans. Här får de även chansen att vara med och styra vilken musik de vill höra, vilket är ännu bättre. Dessutom får vi chansen att nå ut till en mycket bredare publik, oavsett om de sitter på en förfest eller i källaren hemma hos mamma, Stockholm som Amsterdam eller London.

Det är säkert många av lyssnarna ikväll som drömmer om att bli DJ:s själva, vad har du för tips till alla de som vill bli nästa Ingrosso?

Det tar lång tid att utvecklas till att bli en bra DJ, du blir det inte över en natt, du måste göra din grej fullt ut och inte ge upp i första taget. Jag har hållit på i över tio år och utvecklas fortfarande. Man måste hitta sin unika stil och det tar tid. Det finns många som vill bli DJs idag och det är väl lättare idag att DJa med den tekniska utvecklingen, men i slutändan räcker det inte att bara kunna taktmixa för att vara en bra DJ. Det handlar först och främst om att ha roligt, ha en feeling för musiken och publiken man spelar för och känna av vad som rockar ett dansgolv!

Om du själv fick välja en person att förfesta med, vem skulle det vara?

Det skulle vara mina vänner så klart eftersom vi träffas alldeles för sällan. Men det är klart att det vore skitball att sitta och chatta med Paul McCartney på en förfest och veta att vi lyssnar på samma musik och ta en bira framför våra datorer, om ni styr det så I’m in! ☺

Hur tror du framtiden ser ut när det kommer till att hitta nya kanaler för att nå sina fans?

Det är skitsvårt att säga, att sia om hur det ser ut om 5 år är omöjligt men
fler annorlunda och balla sätt att nå ut till fans med ens musik och kunna interagera med dem är superintressant. Viktigaste är att fansen alltid är med!

Ni kan lyssna på alla låtar som spelades under eventet genom att klicka på länken nedan!