Avicii vinner Årets Innovatör på Grammisgalan 2012

Priset ”Årets Innovatör” på Grammis 2012 tilldelades Avicii, som premieras för sitt gedigna arbete med att engagera sina fans via sociala medier. Galan hölls under tisdagen på Kungliga Operan i Stockholm.

Årets innovatör instiftades 2011 av IFPI tillsammans med Telia och Spotify för att synliggöra en artist eller grupp som genom nya angreppssätt byggt relationer med sina fans via sociala medier eller digitala kanaler. Förutom utmärkelsen vinner Avicii en marknadsföringskampanj på Spotify till ett värde av 200 000 kronor.

Juryn anser att Avicii har arbetat målmedvetet med att etablera sig som en av världens mest eftertraktade DJ:s. Han har byggt en stark relation till sina fans genom musiken, tävlingar och exklusivt material, likväl visat på kreativitet och nytänkande i att sprida sin musik.

Tack så mycket för priset årets innovatör! Jag vill dedikera det här priset till min manager Ash för att han redan från början insett vikten av sociala medier och hans ständigt nyskapande och kreativa idéer när det kommer till att aktivera och kommunicera med fansen och marknadsföra varumärket, säger Avicii.

Se hela Aviciis hälsning här!

På mindre än ett år har Avicii slagit igenom på världens alla DJ-scener och genom en ständig dialog med sina fans inspirerar han till ett personligt möte säger Sung-Kyu Choi på Spotify.

För att lyssna på Avicii i Spotify, klicka här!