Årets innovatör – Iamamiwhoami

IFPI i samarbete med Telia och Spotify instiftade i år ett nytt pris till ”Årets innovatör”. Under gårdagens Grammis 2011 delades för första gången det nya priset ”Årets Innovatör” ut till en artist som under det gångna året på ett kreativt, nyskapande och inspirerande sätt kommunicerat och interagerat med sin publik och utnyttjat de oändliga möjligheter den nya digitala tekniken öppnar för.

Juryns motivering är: De har etablerat en stark relation till sina fans över hela världen, som följer dem minutiöst via sociala medier. Trots det har gåtan förblivit olöst. Det elektroniska musik- och filmprojektet har genom sin virala strategi blivit omtalat i sociala medier. Genom ett innovativt grepp har projektet lyckats väcka nyfikenhet och ge upphov till ständiga spekulationer om vem eller vilka som står bakom musiken.

Jurygruppen bestod av Ludvig Werner (IFPI), Mats Alpberg (Telia), Andreas Dahlqvist (DDB), Elisabeth Widlund (MusikSverige), Per Strömbäck (Netopia), Johan Lothsson (Gaffa) och Andreas Liffgarden (Spotify).

Stort grattis till årets vinnare – Iamamiwhoami

Lyssna i Spotify och se deras videor på YouTube.

Comments