Lars Vaular intervju

20. september gikk Lars Vaular inn i sitt tjueniende år, de siste ti av dem som prisvinnende rapper og plateartist. Begge deler har blitt feiret hele september igjennom, med slippet av hans femte album 1001 Hjem. 1001 Hjem er en samling fortellinger, som igjen danner utgangspunkt for en rekke fortolkninger. I form av musikkvideoer, litterære tekster, illustrasjoner, fotoserier med mer. Delt inn i tre kapitler hvor alt slippes på albumets egen nettportal, www.1001hjem.no. Nettstedet fungerer som et digital platecover og har til nå sluppet de to P3-listede låtene “Nonsens” & “Gary Speed”. Vi tok en prat med Lars i forbindelse med albumreleasen.

_I3C4797

Kul hjemmeside du har. Hvor innvolvert har du vært i alt dette utover musikken? Videoene, hjemmesiden, osv (http://www.1001hjem.no)?

– Tusen takk. Jeg er veldig involvert i alt som har navnet mitt på, og har hatt en fin dialog med illustratør Mikael Fløysand gjennom hele prosessen. Han forstår meg på en måte jeg er veldig imponert over, og har videreført ideene mine slik jeg drømte om. Videoene har jeg også hatt ganske mye med å gjøre, mens de skjønnlitterære tekstene som du kan lese på siden har vært helt opp til forfatterene å komme opp med. Det er viktig for meg at folk som jobber med meg har visse rammer å jobbe innenfor, men at disse rammene ikke begrenser kreativiteten.

Hvilken låt forandret ditt liv og hvorfor?

Snoop doggy dogg – this is for the g’z n this is for the hustlas! Kuleste låten.

Hva er temaet på albumet?

Barn som blir voksne og voksne som blir barn.

 
 
Fortell om den første låten du skrev?

Første solosangen jeg skrev som jeg spilte inn var en slags mos def lignende raplåt på engelsk. Sang på refrenget om å stikke vekk. Anand laget beaten på reason.

Hva er det som kjennetegner din musikk?

Meg.

Hvilke album kan du ikke leve uten?

Dizzee Rascal – Boy In Da Corner