Our Interview with Avicii

Avicii: “I still feel lucky”

Aviccii

Avicii er tilbake! I september slipper han debutalbumet sitt «TRUE» og Spotify har snakket med han om den nye singelen, sjangermiksing og hvordan han håndterer det utenkelig stressfulle turnélivet.

Vi møtte Avicii klokken 02.30 i en garderobe, bare få minutter etter at han hadde opptrådt foran over 50 000 gjørmete festivalgåere. Det er ikke tvil om at han eier house-verden for øyeblikket, og i september slippes debutalbumet hans TRUE. I dag blir en ny singel fra albumet hans gjort tilgjengelig på Spotify. «Jeg ser veldig frem til å slippe den nye singelen ‘You Make Me’. ‘Wake Me Up’ har virkelig gjort det bra og denne nye låten, med fantastisk vokal fra Salem Al Fakir, skiller seg ut i fra ‘Wake Me Up’. Dette gjør at jeg er veldig spent på hvilke tilbakemeldinger låten vil få» , forteller Avicii.

Og ja, den forrige singelen  «Wake Me Up» ble en knallsuksess. Det er en av låtene som har hatt mest avspillinger i løpet av sin første månede på Spotify, med over en million strømninger per dag. Ifølge Avicii, setter denne sangen tonen for resten av albumet og hans nye sound.

spm.: Hvordan mener du det setter tonen?

Svar: Jeg hadde ikke planlagt at «Wake Me Up» skulle være så akustisk, men når jeg kom hjem fra studio var jeg forelsket i alle instrumentene og låtens følelse. Det viste meg hva jeg kan gjøre i de andre låtene.  Alt er fortsatt house-musikk på albumet, men det er blandet med andre sjangere, noe som jeg selv synes er utrolig kult. Når blandingen ikke føles tvunget, men bare organisk. Det er det hele albumet handler om.

Spm.: Du begynte å jobbe med house-musikk rundt samme tiden som Spotify startet, noe som betyr at karrierene våre er omtrent like gamle!

Svar: Jeg hang ut på Spotify helt fra første start. For meg betydde det slutten på ulovlig nedlastning av musikk.  Alt var tilgjengelig like fort og lett. Jeg bruker det mest når det er noe jeg vil høre på selv, eller hvis jeg har venner over på middag.  Det er stort sett Spotify jeg bruker når jeg vil høre på musikk.

Spm.: I 2011 spilte du 320 konserter. Nå har du 200 reisedøgn i året og det virker som om at du jobber hele tiden. Du må bli fullstendig utmattet av og til. Hva driver deg til å fortsette?

Svar: Vi har redusert det veldig mye. Nå holder jeg  «bare» 150 konserter i stedet, hehe!  Det er fortsatt ganske mange. Men dette har vært drømmen min, det å kunne lage musikk og reise rundt sånn som jeg gjør.  Jeg føler meg veldig heldig. Jeg minner meg selv på hvor heldig jeg er hele tiden, og det er sannsynligvis det som får meg til å fortsette.

Han hevder å være en veldig rolig person som lett kan koble av. Men hva gjør han når han må være Tim Bergling og ikke den verdenskjente artisten Avicii?  «Da tar jeg meg en uke fri. Drar tilbake til Sverige eller et annet sted og bare skrur av Avicii-delen i meg. Jeg prøver å ikke tenke på musikk eller hva jeg må gjøre», seier han.

Spm.: Hva tror du at du vil holde på med om ti år?

Svar: Forhåpentligvis det samme, selv om jeg kanskje ikke vil opptre så mye. Kanskje heller produsere mer musikk. Om ti år vil jeg være 33 … Jeg håper at jeg fortsatt vil ha noen flere år i meg til å opptre på det punktet. Jeg har ingen bestemte mål, men på en måte får jeg nye mål hele tiden. Det skjer flere og flere ting som jeg aldri trodde ville skje, og musikken blir større og større. Men jeg har nådd alle målene som jeg satte meg da jeg startet. Som å headline Ultra Music-festivalen i Miami. Nå er albumet mitt på vei, noe som også er en milepæl for meg. Det skal bli veldig gøy å se hvordan albumet blir mottatt. Jeg hadde ingen anelse om hvordan den første singelen «Wake Me Up» ville bli mottatt, det var litt av en satsning, men det overrasket meg at den gjorde det så bra som den gjorde.

Foto: Johan Forsberg