Lukas Graham – Popfenomenet hele Danmark snakker om

Lukas Graham er gutten fra Christiania som har gjort stor suksess i sitt hjemland Danmark. I løpet av det siste året har nominasjoner og priser rent inn, nå sist under Danish Music Awards der han ble tildelt prisen «Årets nykommer» for hans debutalbum «Lukas Graham». Nå slippes det endelig i Norge!

Gratulerer med kjempesuksess i Danmark!

Hva bør norske musikkelskere vite om deg?

Vi elsker å spille konserter og lage musikk og de beste festene er de spontane.

Fortell oss om albumet. Noen egne favoritter?

Det er ikke vanskelig å høre på albumet vårt og sangene er vel egentlig om livet og kjærligheten. Sangen «Red Wine» vil alltid være en favoritt, men «Better Than Yourself» er sangen jeg er mest stolt av. Den ble skrevet og spilt inn samme dag og handler om gutta mine i fengsel. Det er en sang om tap og smerten over å ikke se vennene sine. Og nå, etter at faren min døde, betyr den egentlig enda mer.

Hva slags musikk har dere vokst opp med?

Bra musikk. Hehe. Faren min pleide å spille mye forskjellig musikk, fra folk til rock n roll. I tillegg har jeg hatt klassisk vokaltrening, så du kan si jeg vokste opp med en ganske bred blanding av sjangre. The animals, Prodigy, Michael McGoldrik, Otis Redding, Greegory Isacs etc.

Hvilken ny musikk hører du på?

Jeg hører på mye forskjellig, alt fra rap til bass. Ferske folk- og rootsband fra statene tar opp mye av min tid i tillegg til bluegrassmusikk. Caleb Clauder, Crooked Still, Netsky, Hudson Taylor etc.

Har det å vokse opp i Christiania påvirket musikken din?

Selvsagt har den gjort det. Men hvordan kan jeg ikke forklare, siden jeg ikke vet om noe annet. Alt jeg vet er at mitt hjemsted er annerledes enn alle andre steder jeg har vært. Samholdet og fellesskapsfølelsen er enorm i Christiania. Jeg tror det var mer livemusikk i Christiania enn i de fleste nabolag. I hvertfall om sommeren – da var det alltid et band som spilte et eller annet sted.

Hva inspirerer deg?

Vennene mine, familien min og omgivelsene, men mest av alt musikerene og produsentene jeg jobber med.

Kan nordmenn se deg live den kommende måneden?

Vel, jeg vet vi skal spille på by:Larm 14. og 15. februar.