Hør Kavehs nye EP eksklusivt på Spotify

Fortell oss litt om deg selv? Hvordan startet du med musikk?
Navnet mitt er Kaveh. Jeg er en 18 år gammel rapper fra Oslo som rett og slett brenner for musikk og hip-hop. Jeg startet smått å leke med ord på et tidlig tidspunkt. Jeg var vel rundt 10, kanskje 11. Jeg satt i stua og spiste frokostblanding som liten, og fant det mer interessant å se på ZTV og MTV enn tegnefilmer. Jeg kunne sitte timesvis og bare se på musikkvideoer. Sakte, men sikkert så begynte jeg å få et forhold til hip-hop. Jeg pleide å beundre selvtilliten rapperne hadde, hvor kule de var. Og som alle andre barn, så var det ikke noe annet jeg ville mer enn å være han karen på skjermen.

Din første singel er nå her – hvordan føles det?
Det er en herlig følelse. Vi har jobbet fram og tilbake med denne i noen måneder nå, og det er herlig at låten endelig kommer ut. Min første har nok ikke den mest kommersielle tilnærmingen til seg når det gjelder soundet, så det er ikke noe man kan referere til som en “instant hit”. Men så lenge det er en låt jeg føler representerer den retningen jeg vil bevege meg i som artist, og så lenge det er en sang jeg virkelig føler, så er det vel det som er det viktigste, eller hva?

Hva inspirerer deg når det kommer til musikk?
Jeg liker å høre musikk med substans… et originalt sound. Folk som ikke er redd for å teste grenser og musikalske normer. Jeg hører på all slags musikk, så det er vanskelig å konkretisere. Det kan være alt fra soft-rock til hip-hop.

Hva hører du på på Spotify om dagen? Har du noen favoritter du kan dele med andre?
Det er uten tvil de nye albumene til Macklemore og Kendrick Lamar. Jeg anbefaler også Schoolboy Q – Habits & Contradictions. Sjekk de ut her!

Hva er planene for framtiden? Har du noen store drømmer?
Jeg drømmer stort, men starter lokalt. Vi kan starte med å ta over byen og landet, deretter Skandinavia.

Er det muligheter for å se deg live noen steder?
Ja, jeg skal spille en del framover. For folk i Oslo så blir by:Larm i februar den beste muligheten. Etter det skal jeg på en lite rundreise for å spille litt utenfor Østlandet. Jeg kommer til å besøke disse stedene:

14. – 16. feb: Oslo – by:Larm
21. feb: Sogndal – Meieriet (VEKA 2013)
22. feb: Bergen – Kvarteret
23. feb: Haugesund – Jimmy Legs
1. mars: Rena – UKA i Rena
2. mars: Trondheim – Familien

Hør Kavehs nye EP eksklusivt på Spotify: