#MusicMonday door Arno Inen van MixTup – The Locals

Hier is wat muziek om je op weg te helpen op deze Music Monday. Luister hiernaar met dank aan onze vriend Arno Inen van MixTup

Heuy! Ik denk dat het tijd wordt om je eens te introduceren aan de locals. De laatste 10 jaar is, naar mening, de kwaliteit uit de pan geknald. Voornamelijk omdat muziek toegankelijk is geworden en ook een enorme invloed heeft op de muziek scene. Nog spannender; door internet komt de kwaliteit nu van onder af, iedereen heeft toegang. Dus laten we lokaal gaan beginnen met…

Lola Kite
Een verbastering van Cola Light is het een band die als psychedelische pop wordt ingedeeld door de mediakids. Ik zeg dat het muziek is die oprecht niet hitgevoelig is ingericht. Wel creatief oprecht is en daarom totaal de muzikale vinger op de pols heeft. Hun album I Start To Believe hoort gewoon door te breken bij de grote buren. Klaar.

The Secret Love Parade
Jaja, ik klink een beetje op de electronisch tour maar het zeker niet de bedoeling is bij deze meiden. Het is namelijk een album met een ambient gevoel en intuitieve intentie. Weer een creatief oprechte plaat dus. Zeker het wegdromerige New Years Eve is ook live lekker om bij weg te wiegen. Hij staat bij mij op de replay op Spotify.

Mineral Beings
De verrassing van het jaar is van Merinde Verbeek. Eensch was ze singer songer writer maar samenwerking met André en Aleksei was een toffe vondst. Beetje verstopt tussen de electro-wave-pop vind ze wel mooi haar plekje als onderdeel van erg chille tracks met iets groter dan alleen een jaren tachtig feeling.

Akward I
Een beetje van de oude stempel, de plaat is alweer van 2011, maar o zo’n leuk en lekker album. Toen folk nog hard uit de speakers kwam rennen, was dit toch de nederlandse plaat om in de collectie te hebben. Net zo leuk live dus probeer hem zeker eens met een bezoekje te vereren!

Case Mayfield
Case, Case, Case, Case! Case, gaat lekker Case, Case je pakt het publiek lekker aan, Case. Met lekkere nummertjes, Case, gevarieerd met meer stevige verrassende stevigere nummers, Case. Case, je album 10 hoort gewoon bij de andere albums die meer aandacht krijgen, Case. En zo dit dat! Case!

ps: alle playlists staan op Music Monday: The Collection.