#MusicMonday door Arno Inen van MixTup – Blog Tips

Hier is wat muziek om je op weg te helpen op deze Music Monday. Luister hiernaar met dank aan onze vriend Arno Inen van MixTup

Heuy! Als een beschaafde muziekblogger voor Spotify hou je natuurlijk virtueel je neus in de lucht voor wat goede tunes. Maar, beste internetter, er is me wat pulp in de blogosfeer. Dus hier een kleine, fijne luisterselectie geflitreerd uit de ratelpartijen tussen internationale blogs. We gaan al bloggende beginnen met…

Hurrican // MS MR
Dit New Yorkse duo houden zich opvallend afzijdig, waar natuurlijk blogs van smullen. Vooral omdat het een goede plaat is met wel lekkere chillwave nummers. Een tikkie commercieel, des te meer een reden waarom onze blogvrienden meeliften op het succes van de “potentiele hit” trein. Hetzelfde gold ook trouwens voor Sony Records.

The Thrill // Miguel
Nou is klakkeloos achter blogs aanrennen niet altijd een goed plan, want wat populair is is vaak generiek. Deze jongens lijken op eerste gezicht daar zich erg schuldig aan te maken, de desbetreffende Miguel heeft bijvoorbeeld zich een pijnlijk gelikt leren jassie en dansmoves aangemeten, zij het niet dat ze wel erg goed muzikale stijlen weten combineren tot een verassend innovatief R&B album (Kaleidoscope Dream)

Breezeblocks // Alt-J
Wie? Wat? Precies, Alt-J is al opgepikt door verschillende blogs, terwijl minder internetgekke lui er nooit van gehoord hebben. Het is vooral de electronische indie rock of folk of wat dan ook stijl waar blogs natuurlijk helemaal mee aan de haal gaan. Beetje het kind van Radiohead; toegankelijk, experimenteel met een opvallend geknepen, oud mannen stem dat neigt naar het hilarische.

Holding of the Dawn // Ell Perro de Mar
Net zoals de vorige bands, heb ik al een paar keer deze luitjes zien langskomen; retro achtige electro pop dat op dit moment de underground scene zo domineert. Ook nog eens uit Zweden (daar heb je ze weer), probeer dan die bloggers maar eens tegen te houden. De muzikante van deze plaat, Sara Assbring…ja…werd geinspireerd om muziek te gaan maken toen ze werd vergezeld door een hondje op het strand in spanje. Anekdotes genoeg dus om je bloggende vingers bij op te peuzelen.

Welcome To The Now Age // Prince Rama
Ik zie deze band als een clown die van de trap af valt; je kan er niet anders doen dan er naar staren. Gelijktijd hilarisch, pijnlijk en fascinerend. Het punkpop trio, dat alledrie was opgegroeid in een Hara Krishna gemeenschap, evolueerde langzaam naar lo-fi psychedelic electro pop waar het album Top Ten Hits Of The End Of The World het resultaat van was. Je begrijpt, de blogospheer ziet al de volgende viralplaat de wereld over knallen.

ps: alle playlists staan op Music Monday: The Collection