#MusicMonday door Arno Inen van MixTup – Bob’s Kids

Hier is wat muziek om je op weg te helpen op deze Music Monday. Luister hiernaar met dank aan onze vriend Arno Inen van MixTup

Heuy! Als je maar even induikt in de muziek die je luistert, liefhebt en ontdekt bots als je snel op sounds die je al eerder gehoord hebt. Dat kan platte covers, kopieen zijn of gewoonweg invloeden. We gaan daarom eens kijken naar een icoon met een moeilijke stem en leven; Bob Dylan. Of deze kids van Bob nou copycats zijn of innovators mag je even lekker zelf beslissen. We gaan folky beginnen met…

The Tallest Man On Earth
Met een stem die langs met P400 korrel schuurpapier gehaald is maakt deze jongen uithalen naar Bob maar doet gelukkig ook zijn eigen ding. Zijn nieuwe album There’s No Leaving Now is meer dan de moeite om op je playlist te slepen.

Jake Bugg
De laatste sensatie uit de UK met een kek videootje van het nummer Lightning Bolt van Amsterdam online. Natuurlijk een hevige invloed van een stevig nummer van Bob met een hint van Lou Reed (wie anders?) Jong en getalenteerd is zijn album van de afgelopen maand de beste vondst sinds tomatensoep met ballen.

Louden Wainwright III
Ik ben gewoon de tel kwijtgeraakt hoeveel er zijn en waar al die Wainwrights vandaan komen. Het lijkt de meest overduidelijk strategie van de eeuw om de muzikale familienaam uit te melken, ware het niet dat ze allemaal van die goede tunes eruit gooien. Louden is de nieuwe telg met een erg mooi nieuw album.

Dr. Dog
Hun stijl leunt wel erg op bands uit de jaren zestig. Rarara? Precies de periode waar Bob ook al flink aan de weg aan timmeren was. Al zijn ze met hun laatste album Be The Void al veel meer aan het experimenteren geraakt.

Sharon van Etten
Meisje Dylan zowel beetje biografisch en beetje muzikaal. Haar album Tramp genoemd, geeft dat al een beetje aan. Slapend van bij vrienden en van plek tot plek, draaide ze dit album in elkaar. Al zijn haar nummers veel zachter en wegsluimerender dan die van Bob.