Luister naar Mika’s The Origin of Love met een exclusief albumcommentaar

Na zijn wereldtoer begon Mika materiaal te schrijven en op te nemen voor zijn derde album The Origin of Love, dat volgens hem “meer simplistische pop en minder gelaagd zal zijn dan de vorige plaat”. Op het album werkt hij verder samen met artiesten als de Amerikaanse hiphop-ster Pharrell Williams en dance-legende Benny Benassi.

Vandaag presenteert Spotify een exclusief commentaar van Mika, waarin hij luisteraars meeneemt om zijn nieuwe album nummer voor nummer te verkennen.

Mika biedt kijkjes in zijn jeugd, liefdesleven, werk met andere artiesten en zijn liefde voor popmuziek, evenals zijn songschrijfproces.

Een paar citaten uit het commentaar:

Over ‘Kids‘ – “De realiteit is dat het vaak best wel verschrikkelijk is om een kind te zijn, maar dat is min of meer waar ‘Kids’ mee begon.”

Over ‘Popular‘ – “Als je invloeden als Beck en de musical Annie door elkaar gooit kan het niet misgaan, of misschien kan het alleen maar misgaan, da’s hetzelfde.”

Over ‘Underwater‘ (over producer Nick Littlemore) – “Ik wou eigenlijk niet dat Nick Littlemore de hele tijd over Elton John zat te praten. Het is niet zo creatief, weet je, ik werd er alleen maar jaloers van.”

Over ‘Origin of Love‘ – “Dit lied gaat over de liefde. Het gaat over vreugde. Net als alle goede vreugdevolle liefdesliedjes zit het vol tegenstrijdigheden. Er zit angst in, rancune, woede, maar uiteindelijk word je er gewoon blij van, het is als een adrenalinestoot. Het geeft voor mij weer hoe het voelt om verliefd te zijn.”

Hieronder kun je genieten van The Origin of Love en dit exclusieve commentaar: