#MusicMonday: Kleine Belgische Wonders door Arno Inen van MixTup

Hier is wat muziek om je op weg te helpen op deze Music Monday. Luister hiernaar met dank aan onze vriend Arno Inen van MixTup

Heuy! Welkom terug op de Music Monday. Elke week gooi ik vijf nieuwe tunes op je mat uit een bepaalde hoek, genre, doos of ontdekking. Deze week wilde ik even wat liefde geven aan onze belgische vrienden! Dus laten we plezant en rap aanvangen met…

Liesa van der Aa
Van romantisch naar iets heftiger. Trompet, basgitaar, volledig orkest, viool als percussie of gitaar met een rij van funky gitaarpedaaltjes. Ze laat ons horen hoe lekker die grenzen van dat soort experimenten zijn. Maar niet zo maar proberen om het proberen, maar zelfs lopen nerden over sounds met Boris Wilsdorf van de Einstürzende Neubauten.

Dez Mona
Een vleugje Nina Simone, Tom wait en Marianne Faithfull. Oftewel een combinatie van jazz, gospel en drama. Maar toch een band met een vrolijke natuur die met volle overtuiging leuke nummers wil brengen.

Little Trouble Kids
Energiek noisepop duo en vrolijk gek. Een opgefokte gitaar met veel effecten en hakken met percussie. Denk een beetje White Stripes zonder blues met wat schreeuwwerk. Pakkende rammelpunk perfect om een maandag goed op gang te brengen!

The Me In You
Mellow poppy folk om even bij te komen van het bovenstaande. Ze springen om de tenen van Bon Iver en Coldplay aan te raken. Het lukt nog ook, dus een warm bad van muziek dat nog een beetje zon van de laatste tijd bejubeld, vinnik.

Kiss the Anus of a Black Cat
Melancholische en moderne folk in de traditie van met invloeden van Sixteen Horsepower, The Virgin Prunes en Woven Hand. Oh, de naam? Dat waren gewoon middeleeuwse tempeliers die beschuldigd werden van het kussen van een zwarte kat zijn hol… dus… zo klink het in ieder geval niet.