#MusicMonday door Arno Inen van MixTup

Hier is wat muziek om je op weg te helpen op deze Music Monday. Luister hiernaar met dank aan onze vriend Arno Inen van MixTup

Heuy! Mijn naam is Arno Inen en MixTup is mijn creatieve platform hier in Amsterdam. Elke week drop ik een frisse lading van vijf nieuwe tunes op je mat dus wees er snel bij!

Kreun. Stem is naar z’n grootje, je hebt zwaartekrachtvergiftiging en de vette feestjes denderen nog steeds door je koppie. Even chillen nu, dus tijd om een antikater cocktail te bieden als effectieve vervanger van ibuprofen. Laten we katerig beginnen met…

Dum Dum Girls // Lord Knows
Ja lekker… wat lo-fi pop…dat kan zou wel eens goed kunnen werken. “I want to live a pure life” zingt Kistrin Gundrud ons toe. Ja ja ja, net zoals “zoveel drank nooit meer dus” en “waarom zei ik nou ja”. Meet een fijne stem lijkend op die van Katrina & The Waves maar zonder Walking on Sunshine, godzijdank!

Low // Try To Sleep
Zucht, die dekens. Die warme kamer. Kon de kat maar eens achter die laptop gaan zitten. Alan Sparhawk maakt het er ook niet makkelijker op. Maar goed, eens snel naar je kast rennen voor wat warme sokken. Dan een boterhammetje met een peperig kaas-eitje en een yoghurt met banaan. Laat maar komen die week!

Sera Cahoone // Naked
Even rustig aan, hé baas! Er komen wel meer maandagen. Even die dag langzaam laten opkomen met de indie folk van Sera’s warme zussenstem. Zij begeleid je wel even netjes door de mailtjes met je koppie thee. Even uitkijken naar vanaaf naar het volgende hoofdstuk van je boek of een avondje filmschuur?

The Helio Sequence // October
Zo klinkt oktober dus…eensch! Ik geef het ook maar toe, het is herfst en ik kijk uit naar die erwtensoep. Ook naar verrassende zonnige dagen die ons af en toe overvallen. Daarom even deze antikatercocktail aanvullen met een snufje ambient-electronische rock tunes met de gitaar en vocalen van Brandon Summers en drums en synth van Benjamin Weikel.

The National // Terrible Love
Hier komt gewoon een nieuwe week, jongen/meisje! Als een nieuwe kans op meevallertjes zoals dat smsje van die ene leuke jeweetwel van zaterdag, centjes terug van de belasting, een goed geslaagd toetje na het eten, nieuwe vrienden en hoe mooi die lucht naar je staarde. The National heeft het door. Jij ook?