Luister naar het nieuwe The xx album en bekijk exclusieve beelden

De afgelopen drie jaar heeft The xx continu hoog in Spotify’s wereldwijde toplijsten gestaan. Deze week brengt de band officieel ‘Coexist’ uit, hun langverwachte tweede album dat we natuurlijk maar al te graag met jullie delen.

Op Coexist wordt de gedempte en intieme sound van hun eerste album nog verder gestript. De esthetiek van The xx draait vanaf het begin om subtiliteit. In een recent interview met Pitchfork leggen ze hun aanpak uit:

“In popmuziek moet je meestal het refrein heel groots maken, maar wij hebben een werkwijze waarbij alles ook live gespeeld moet worden. Daarom hebben we geen opeenstapeling van gitaren of gedubbelde stemmen. Zo maken we dus minimale muziek: we maken wat we op het podium kunnen spelen. Dat creëert positieve beperkingen.”

Elk nummer op Coexist wordt begeleid door een serie videobeelden: een mengsel van olie en water onder een microscoop, prisma’s, mist en rook. Het was belangrijk voor The xx dat hun fans het nieuwe album zouden horen met deze bewegende beelden erbij.

Laat je dus onderdompelen! Klik hier om het album te horen en exclusieve beelden te bekijken.