Labrinths exclusieve Spotify-afspeellijst

Hallo Labrinth, waar ben je nu en wat ben je aan het doen?
Ik ben aan het filmen in een hele mooie studio! Ik kende deze plek al, omdat ik hier de strijkers voor mijn eigen album heb opgenomen. Er staat hier een piano waar ik een paar keer op heb gespeeld. Ik heb fantastische herinneringen aan deze plek.

En nu heb je ook nog de herinnering dat je de eerste persoon bent die de Spotify app mag uitproberen…
Ha! Ja, het is goed om de eerste te zijn. Het voelt geweldig dat ik de eerste ben die de app gebruikt, alsof ik voor iedereen sta en met mijn vinger op mijn neus “Jaaaah!” zeg.

En hoe bevalt het?
Heel goed, fantastisch zelfs. Ik weet dat dit het antwoord is dat van me wordt verwacht, maar het is echt waar! Ik ben helemaal weg van deze app, het is de briljante upgrade waar ik naar heb uitgekeken. Het ziet er erg strak uit, een grote sprong voorwaarts na de iPhone- en iPod-versies. En zo toegankelijk, het voelt net alsof ik thuis aan het rondneuzen ben door mijn eigen collectie. Voor idioten zoals ik moeten de dingen makkelijk worden gemaakt, en deze app doet precies dat.

Welke muziek heb je via Spotify ontdekt?
Oh man, zoveel. Ik heb mijn maatje Michael Kiwanuka hier gevonden. Ik kende hem al eerder, hij heeft veel sessiewerk gedaan en mijn broer heeft veel met hem gespeeld. Maar ik wist niet dat hij zo veel eigen werk had, totdat ik het op Spotify zag. Little Dragon is er ook zo een, hun muziek vind ik fantastisch. En de laatste tijd luister ik ook veel naar Subtrkt. Ik ben altijd op zoek naar geweldige artiesten en dj’s, en ik denk dat Spotify een erg goede manier is om nieuwe muziek te vinden.

Wat is het meest indrukwekkende dat je de laatste tijd hebt meegemaakt?
Waarschijnlijk gewoon thuisblijven en tv kijken, al blijf ik nooit gewoon thuis en kijk ik nooit tv. Absoluut het beste de laatste tijd was met Drake door Europa toeren. Dat was erg leuk en een fantastische kennismaking met Europa. Verder heb ik net een nieuw nummer op YouTube gezet: Express Yourself, een heel relaxed nummer. De clip wordt ook geweldig. Die is opgenomen in Parijs, en er zit een hond in…

Wat gaat Labrinth hierna doen?
Er zijn miljoenen dingen te doen voor Labrinth. Ik maak muziek zoals kakkerlakken baby’s maken, dus er zal altijd een hoop nieuwe Labrinth-muziek op Spotify staan!

Een makkelijke laatste vraag…
Kom maar op!

Wat is het beste album ooit gemaakt?
Oh man, wat een vraag. Ik denk dat ik moet kiezen tussen Curtis Mayfield en Off The Wall van Michael Jackson… Ik ga voor Off The Wall omdat deze plaat zo geniaal gemaakt is. Michaels ontwikkeling als artiest vanaf de Jackson 5 tot zijn hoogtepunt als soloartiest is ongelofelijk. Quincy Jones is een heel bijzondere producer, zijn orkestarrangementen zijn fenomenaal. Quincy was degene die de ruimte creëerde waarbinnen Michael kon groeien. Wat een geweldige plaat…

Bedankt, Labrinth.
Nee, jij bedankt.