Envy: “Hvilken genre spiller vi? Musik!”

Envy

“Am I Wrong?” er den sang, som i øjeblikket kun overgås af Aviciis “Wake Me Up” på Spotifys Top-100 over de mest streamede sange i Danmark. Den norske gruppe bag hitsinglen kalder sig selv for Envy, og vi talte med bandmedlemmet Vincent Dery om succes og den svenske jantelov.

Vi får fat i Vincent Dery om bord på en båd på vej til en koncert på Norges vestkyst. Sammen med Nicolay Sereba, hans kollega i bandet Envy, har han succes på Spotifys playlister i Sverige, Danmark og Norge med sangen “Am I Wrong?”

– Det drejer sig om at tro på sig selv og gøre det, man har lyst til. Samfundet og folk har ofte en tendens til at være så realistiske, at det nærmest er forkert at drømme. “Er det forkert at forsøge?”, spørger du dig selv. Janteloven og den indstilling er også almindelig i Danmark, men stræb efter det, du vil have! Vi mener, at det ikke alene drejer sig om talent, men også om hårdt arbejde.

Jeg læste, at I stadig var i tvivl om sangen, inden den blev udgivet?

– Ja, vi havde mange muligheder. Sangen føltes okay, men vi havde en anden, som vi mente var bedre. Men jeg er glad for, at vi valgte denne sang. I det øjeblik vi udgav den, følte jeg, at det var rigtigt. Min største frygt var, at den ville blive en total fiasko, så det var en lettelse og alle tiders følelse, at den også har klaret sig så godt i Sverige og Danmark. Folk kender os ikke en gang der, men de kan stadig lide sangen. Den er stærk nok til det.

Til efteråret eller vinteren kan vi forvente et album fra Envy, men de kan ikke rigtigt sige hvornår. Det var meningen, at de ville arbejde på albummet i løbet af sommeren, men eftersom “Am I Wrong?” har klaret sig så godt, har de været mere på turné end forventet. For nylig kom de hjem fra USA, hvor reaktionen var meget positiv. Men Envy har stadig formået at indspille noget materiale til det kommende album, og der venter muligvis deres gamle fans en overraskelse.

– Folk vil opleve vores nye stil. Vi har altid primært rappet, men for nylig startede vi med at synge mere. Vi forsøger at lave musik, der er tidsløs, og som tiltaler folk over hele verden. Hvad enten de befinder sig i USA, Ghana eller Europa, så har alle samme reaktion på “Am I Wrong?”. De afrikanske elementer er også blevet mere og mere vigtig i vores sange, fordi det er sådan en stor del af os. Og simpelthen fordi vi kan lide det, det lyder fantastisk!

Hvorfor kan det være, I er begyndt at synge mere end tidligere?

– Vi har altid kunnet lide melodier, og vi har altid sunget. Lige nu er vi inde i en fase, hvor vi synger mere. Vi er stadig rappere, det vil stadig være der. Det drejer sig om, hvad der føles rigtigt for sangene. Urban-genren udvikler sig konstant, og det er interessant at se, hvordan den ændrer sig, men helt ærligt, så er det stadig bare musik. “Hvilken genre spiller I?”, spørger folk. “Musik”, svarer vi! Forhåbentlig er der også tale om “god musik”.