#MusicMonday door Arno Inen van MixTup

Hier is wat muziek om je op weg te helpen op deze Music Monday. Luister hiernaar met dank aan onze vriend Arno Inen van MixTup

Heuy! Een stuk Nederland gaat weer onderuit met wat witte spookgezichten en kersensap op de mondhoeken deze woensdag met Halloween. Dus bij deze even wat tunes die je zonder schaamte kan draaien om dat afgezaagde verkleedfeestje aan te wakkeren of op te schrikken.
Laten we geestachtig beginnen met…

Breaking the Same Ground // Maryline Manson
Ja, weet je nog? De man bij wie het eeuwig een halloweenfeestje is. Hij is nog steeds aan de bak en kan nog op zijn tijd een goede rilling over je rug jagen…met een goed interview of als je van industrial houdt dan…of van zijn ‘rustige’ nummers zoals dit.

What If We could // Trent Reznor, Atticus Ross
Beetje aan de ouwe kant maar wat een mooi, onschuldig en meeslepend nummer!… of?… Yep, het zou Trent en Atticus niet zijn om van zoiets lieflijks iets verknipts te maken. Het is immers de soundtrack van de Girl With The Dragon Tattoo. Moeder!!

Blisters // Ravage! Ravage!
Lokale amsterdammers met Dark-noir electro zijn al een tijdje aan de weg aan het timmeren. Denk aan een vleermuisachtige telg van een upbeat Placebo en, daar heb je’m weer, Marylin Manson. Hoe beter voor Halloween kan het? Sterker nog, op deze dag zelfs komt er alweer een nieuwe release aan met een geheel nieuwe video!

Reunion // The XX
Een verlegen jongen en onschuldig meisje met gitaar, bas en een ambient… eh… jamaicaanse steel drum. Daar moet iets mis mee zijn! Beginnen niet alle horrors met zulke stelletjes in een auto onderweg naar die verlaten blokhout? Met het bijkomend voordeel van de XX dat ze hun eigen spannende muziekje mee brengen.

Road to Hell // Sleigh Bells.
Het is een ketters feest dus de Sleigh Bells hebben misschien een punt. Maar ja, dan heb je wel even de Sleigh Bells als soundtrack. Waarom de explosieve en uberslikke Derek Edward Miller and Alexis Krauss uit Detroit niet gevraagd worden voor een nieuwe Sam Raimi horror is mij een weet!