Ons interview met Danko Jones

Wat heeft de band zoal gedaan deze zomer?

We hebben veel opgetreden, onze dvd “Bring On The Mountain” uitgebracht, en ons voorbereid op de release van ons nieuwe album Rock and Roll Is Black And Blue.

Waar vonden jullie inspiratie voor dit album?

Inspiratie komt bij elk album altijd erg makkelijk. Het idee was dat de wereld rondtoeren en elke avond op een podium voor een publiek rockmuziek spelen alles is wat we nodig hebben om het volgende album te maken. Het klinkt stom maar het is echt waar.

Waar kijk je naar uit deze herfst?

Natuurlijk kijken we ernaar uit dat iedereen RRock and Roll Is Black And Blue gaat horen. We vinden het namelijk een knaller. Maar er komt ook een boek van ons uit in oktober, Too Much Trouble – A Very Oral History Of Danko Jones, een biografie verteld via citaten à la Legs McNeil. Het is geschreven door Stuart Berman, met citaten van Lemmy Kilmister, Jello Biafra, Peaches, Dizzy Reid, Damian Abraham, Marty Friedman en nog een hele hoop anderen.

Daarnaast gaan we ons helemaal naar de kloten toeren! Eerst Europa, dan Canada en hopelijk kunnen we nog een paar shows doen in de States. En dan volgend jaar weer Europa en Australië.

Waar luisteren jullie op dit moment naar op Spotify?

We luisteren naar de nieuwe Gojira, Melvins, Future Of The Left en Turbonegro.