App van de dag: Blue Note

We zijn compleet verslaafd aan de Blue Note Spotify app! Blue Note Records, het platenlabel dat zo’n beetje synoniem is met jazzmuziek, heeft deze geweldige interactieve app ontwikkeld, die je meevoert langs het gigantische aanbod aan jazzmuziek op Spotify.

Opgejazzd
Met de Blue Note app kun je muziek verkennen en ontdekken die de complete geschiedenis van het label van 1939 tot nu omvat. Volg de evolutie van het label met een interactieve tijdlijn, of verdiep je in een specifieke stijl door te filteren op artiest, stijl, instrument, etc.

Er is voor ieder wat wils. Zo kun je in “Blue Note 101” je nieuwe favoriete artiest ontdekken door op verschillende muziekstijlen van het label te filteren: Tradition, Groove en Voices. En in “Blue Break Beats” neemt de app je mee op een muzikale reis vol samples uit de Blue Note-catalogus, waarbij je de originele versies kan vergelijken met gesamplede versies van artiesten als de Beastie Boys, Chemical Brothers, Common, Madonna, The Roots, A Tribe Called Quest, Usher en Wu-Tang Clan.

Dus of je nou een jazz-groentje of een jarenlange fan bent, de Blue Note app is de perfecte plek om jazz te ontdekken. Klik hier om de geniale Blue Note Records app te verkennen.