#MusicMonday door Arno Inen van MixTup

Hier is wat muziek om je op weg te helpen op deze Music Monday. Luister hiernaar met dank aan onze vriend Arno Inen van MixTup

Heuy! Mijn naam is Arno Inen. MixTup is het platform dat ik heb opgezet om creatieve initiatieven te promoten en inspireren in Amsterdam. Sinds muziek daarbij hoort, en ook mijn voorliefde is naast film, heeft Spotify mij gevraagd om een playlist samen te stellen. Heel vet natuurlijk, dus doen we dat gewoon.

Elke week drop ik een frisse lading van vijf nieuwe tunes op je mat dus wees er snel bij.
Laten we groots beginnen met…

Higher Ground // TNGHT (Hudson Mohawke x Lunice) – Het duo uit Montreal aangesloten bij Warp Records (Aphex Twin, Boards of Canada, Squarepusher) slaat deze epische tune om je oren. Ik heb hem sindsdien mijn Spotify goed laten uitslijten nadat ik deze in een ouwe bunker hoorde beuken. Hiphop-beats terug naar hun dance-roots met een schaamteloos vette beat. Zet hem luid en bouncen maar.

Hollywood Forever Cemetery Sings // Father John Misty – Lekker slepende indierock om de zomer de herfst in te sleuren aan zijn oren. Donker, melancholisch en wonderschoon. De video is ook een aanradertje, perfect geslepen voor dit nummer. Ik wil meer!

The Fox // Niki & The Dove – Over dit nummer struikelde ik bij Sub Pop gedurende mijn zoektocht naar iets lekkers. Muziek waar het labeltje steeds vanaf valt: electro, 8bit, ambient, zang, pop, weet ik veel. Gewoon chill, dromerig en eclectisch. Uit Zweden komt veels moois tegenwoordig.

Who // David Byrne & St. Vincent – Ja! David Byrne ja! Een kunstenaar met een hoofdletter K. Altijd bereid een nieuw gebied op te zoeken op visueel en muzikaal vlak. Je denkt: ‘Oh ja, dat is gewoon Talking Hea…Huh? Wacht eens. Wat is dat? Hé?’ Dat is nou St. Vincent mevrouw of meneer. Een match die bij elkaar hoort zoals nasi met stukjes ham. Het kon ook gewoon niet anders, St. Vincent is gewoon de reïncarnatie van David Byrne als een virtuoze schone.

Down the Road // C2C – Schuim je een beetje tunes internationaal af, kom je opeens bij Franse vrinden. Geen flauw idee waarom deze smakelijke snack niet in onze charts zit. Kluts Daft Punk, Moby, Justice, Röyksopp en wat turntablism eens flink door elkaar en voilà! Probeer dan maar eens een knikkend koppie tegen te houden.