Spotify-app van de dag: Tastebuds

Je muzieksmaak zegt veel over je. Het is op zijn minst een goede manier om een gesprek met iemand aan te knopen. Nu is het nog makkelijker dan ooit om mensen met een vergelijkbare muzieksmaak te ontmoeten, dankzij de Spotify-app Tastebuds.

Hoe werkt het?
De Tastebuds-app is gratis in Spotify. Het scant de muziek die je het vaakst beluistert en toont je direct mensen bij jou in de buurt met een vergelijkbare smaak. Nadat je een account hebt aangemaakt kun je zelfs nog je “guilty pleasures” verwijderen door de bands die op je profiel verschijnen te bewerken.

Het wordt nog makkelijker als je al een Last.fm– of Songkick-account hebt: voer gewoon je gebruikersnaam in en je voorkeuren worden geïmporteerd.

Vervolgens kun je bladeren door de personen die het beste met je overeenkomen, luisteren naar de lievelingsmuziek van je nieuwe vrienden of degenen die je aandacht trekken een berichtje sturen.

Bekijk hier de Tastebuds-app!

Comments