Nog meer apps om mee te spelen

Vandaag presenteren we met trots de nieuwste en leukste Spotify apps. 13 fantastische apps in totaal, aangeleverd door muzieklabels als Universal, Sony, Warner, EMI, LEGACY, Def Jam, Domino, Matador, PIAS en X5.

Wil je complete albumboekjes bekijken? Afspeellijsten personaliseren aan de hand van wat je leuk vindt op Facebook? Dieper graven in de geschiedenis van legendarische artiesten? Luisteren naar de meest besproken nummers op Twitter? Dit alles en veel, veel meer komt nu naar Spotify…

De nieuwe apps bevatten:

The Complete Collection: Blader door afbeeldingen, songteksten en hoesteksten om meer te weten te komen over legendarische artiesten terwijl je naar hun muziek luistert. Altijd al willen weten wie dat ene Eminem-lied geschreven heeft? Ben je op zoek naar de producer van je favoriete beat? Of benieuwd wie die geweldige foto’s van Lady Gaga heeft gemaakt? Gebruik The Complete Collection om jezelf onder te dompelen in de muziekgeschiedenis terwijl je luistert naar je favoriete muziek!

TweetVine: TweetVine is een perfect vormgegeven app die luistert naar alle tweets op Twitter met de hashtag #NowPlaying, en hitlijsten maakt van de resultaten!

Classify: Classify opent de deur naar de wereld van de klassieke muziek. Zoek op componist, stijlperiode, sfeer, instrument of genre. Onze enorme verzameling klassieke muziek is nu slim georganiseerd voor jouw luisterplezier.

The Legacy Of: Een feest voor het oog. Graaf dieper in een aantal van de meest bejubelde artiesten van de wereld met foto’s in hoge resolutie, samengestelde afspeellijsten, albumselecties, biografieën en meer.

Filtr: Filtr is een app waarmee je afspeellijsten kan samenstellen gebaseerd op de muzieksmaken van je Facebookvrienden, mensen die uitnodigingen voor Facebook-evenementen hebben geaccepteerd, muziekgenres, je Spotify-afspeellijsten en favoriete artiesten. Naast het genereren van prachtige afspeellijsten beveelt Filtr aan de hand van je voorkeuren ook bestaande en actuele redactionele afspeellijsten aan.

Def Jam: Def Jam Recordings geeft al meer dan 26 jaar vorm aan cultuur en lifestyles door de allerbeste hiphop, rap, R&B en popmuziek te produceren. De nieuwe app van Def Jam geeft je een compleet nieuwe manier om muziek te ontdekken en te verzamelen.

Domino: De Domino-app is een plek om muziek te ontdekken en te beluisteren voor fans van het muzieklabel Domino in het bijzonder, en de onafhankelijke muziekgemeenschap in het algemeen.

the warner sound: the warner sound biedt nummers, albums en afspeellijsten van het indrukwekkende artiestenaanbod van Warner Music Group, inclusief Green Day, Bruno Mars, Linkin Park en Cee Lo Green, populaire en net ontdekte artiesten als Wiz Khalifa, Ed Sheeran, Kimbra, Birdy, en Fun., en legendarische acts als The Doors, Grateful Dead en Aretha Franklin. De app belicht ook genrespecifieke afspeellijsten zoals Just Can’t Get Enough – The ’80s, Have A Nice Day – The ’70s en Youth Gone Wild – Classic Heavy Metal, onder veel meer. Verder bevat de app nog de onderdelen Album Of The Day, Family Tree (waarin hedendaagse artiesten worden herleid tot hun invloeden), en afspeellijsten samengesteld door de populairste acts van dit moment.

Hot or not: Hot or not? Jij mag het zeggen. Stem op je favoriete nummers: op de nummers die volgens jou het meest populair zijn, of op de nummers die je populair zou willen maken. Je wordt beloond met punten, je kan onderscheidingen verdienen en je scores vergelijken met al je Facebookvrienden!

Digster: Digster biedt wekelijks vers geüpdate afspeellijsten. Je kan per categorie door afspeellijsten bladeren, afspeellijsten vinden die gemaakt zijn door artiesten, of die overeenkomen met je luistergeschiedenis en wat je leuk vindt op Facebook.

[PIAS]: De [PIAS]-app helpt muziekliefhebbers de allerbeste nieuwe albums en vakkundig samengestelde afspeellijsten te ontdekken. Via wekelijkse updates krijgen gebruikers uit betrouwbare bron aanbevelingen voor geweldige muziek uit het verleden en het heden.

Matador: De app van Matador geeft je de ultieme ervaring op het gebied van nieuwe releases, tourdata, afspeellijsten en meer. Daarnaast kun je ook bladeren door de geschiedenis van Matador-releases sinds 1992: een interactieve muziekgids van het New Yorkse indielabel.

De nieuwe apps zullen vandaag worden geïntroduceerd. Je kunt ze vinden in de App Finder, net als de rest van onze apps.

Spotify Apps